преврат

Министри и шефове на служби докладават пред парламента за обстановката в Турция

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, заедно с външният министър Даниел Митов и ръководствата на специалните служби ще информират Народното събрание за случващото се в Турция от петък насам.

Информират за случващото се в Турция

Това ще стане днес на извънредно съвместно заседание на парламентарните комисии по външна политика и по вътрешна сигурност и обществен ред.

Защо посланика ни в Анкара не предоставя информация?

Очаква се сред дискутираните теми да бъде и причината довела до отказ на посланика на България в Анкара Надежда Нейнски да предоставя информация на медиите. Вчера в Брюксел външният министър Даниел Митов призна, че именно той е забранил на посланика ни в Турция да не прави изявления свързани с неуспелия преврат.

Фокусът на съвместното заседание на двете комисии е Турция, но се очаква службите и депутатите да обсъдят и другата гореща тема от последните дни – миграционните процеси.

Вчера сръбското правителство реши да създаде съвместни военни и полицейски екипи, които ще бъдат изпратени по границите с България и Македония с цел спиране на нелегалните мигранти.

- реклама -