Египет нощувки Министерство на туризма, туроператори, застраховки регистър

Министерството на туризма проверява туроператори заради починал пътник след екскурзия до Египет

Министерството на туризма проверява туроператорите, организирали екскурзия до Египет, след която пътник почина в самолета. След публикации в медиите, ведомството е започнало действия за установяване статута на фирмата.

Спешна проверка в Националния туристически регистър (НТР) показва, че дружество „Абакс“ и фирма „Posoka.com“ имат  валидна застраховка „Отговорност на туроператорa“, уточняват от пресцентъра на министерството.

Министерството на туризма е в непрекъсната връзка с всички институции, които имат компетенции по случая.

Снощи стана ясно, че българин е починал на борда на самолет по пътя към България след екскурзия в Египет. За инцидента съобщи Александрина Панайотова, която пътувала с групата. Информацията беше потвърдена от Министерството на външните работи.

Българите били в египетския курорт от 17 до 23 ноември, след което отпътували за Кайро. Александрина споделя, че в Хургада били настанени при ужасни условия – наложило се да се хранят навън и да плащат допълнително за почистване на стаите. В Кайро било по-добре, но там на един от по-възрастните пътници му прилошало. Лекари предположили, че става въпрос за хранително натравяне в предишния хотел.

Стабилизирали състоянието му и го качили в инвалидна количка на самолета за чартърен полет на българска компания от египетската столица до София. Във въздуха мъжът се почувствал зле и преди да кацнат на летището починал. Лекарите на борда не успели да го спасят, те смятат, че мъжът е починал от инфаркт.

- реклама -