Министерство на туризма

Министерството на туризма е направило проверка на фирмата-превозвач, чийто микробус се преобърна на автомагистрала Ниш-Белград

Министерството на туризма е направило проверка на фирмата-превозвач, чийто микробус се преобърна на автомагистрала Ниш-Белград. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Проверка на Министерството на туризма в Националния туристически регистър показа, че фирмата е лицензирана за туроператорска и турагентска дейност от юли 2006 г. и има валидна застраховка до 08.01.2019 г.

Трима български граждани са настанени в ортопедично отделение на гр. Чуприя (Сърбия), след като автобусът, в който са пътували, катастрофира в западната съседка. Нито един от тях не е с опасност за живота.

Министерството на туризма е в постоянна връзка с българското МВнР и следи ситуацията с пострадалите.

Към 9.15 ч днес автобус с български туристи на бургаската фирма ЕВЕЛИН Р, пътуващ за Босна и Херцеговина, се е обърнал на магистралата Ниш-Белград. В него са пътували 19 души – 17 пътници и двама шофьори. Вследствие на инцидента са пострадали 13 от пътниците. Всички те са били приети в Общата болница в Чуприя и им е оказана медицинска помощ.

След направени прегледи 10 от тях са изписани, а други трима остават в ортопедичното отделение. Отношението към пострадалите от болницата е изключително професионално.

Очаква се в Чуприя да пристигне друг автобус на фирмата, който да превози останалите българи.

- реклама -