Янаки Стоилов Янаки Стоилов, Агенция по вписванията, отчет
сн. БГНЕС

Министерството на правосъдието само ще направи анализ на спецпрокуратурата

Министерството на правосъдието ще поиска информация от всички органи, които имат отношение към спецпрокуратурата – само факти, за да направи анализ за работата ѝ. Това обяви пред bTV служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов. Анализът на работата на спецпрокуратурата ще продължи три месеца, реши днес пленумът на ВСС с голямо мнозинство. Беше отхвърлено предложението на

Стоилов този срок да е двойно по-къс – до края на юни.

„Ще се опитаме да направим свой анали по-бързо, той няма да е изчерпателен, но ще е обективен – надяваме се да разполагаме с всичко това, с което разполага съдебната власт“, коментира Стоилов.

По думите му процесите в съдебната власт, когато са бавни, не вършат работа. Относно проверката в Агенцията по вписвания той обяви, че тече наказателна процедура от ЕК срещу България затова, че агенцията не е дигитализирала особените залози и не е създала система с отворен код. Към днешна дата не е направено нищо относно дигитализацията на информацията в Агенцията по вписвания, която трябвало да приключи през 2018 г., допълни служебният министър.

- реклама -