Николова, туризъм, помощ, икономика

Министърът на туризма лично ще посещава ресторантите в хотелите, за да следи за спазване на мерките

Министърът на туризма Марияна Николова смята, че възможността гостите на хотела да се изхранват в ресторантите, е една глътка въздух за бранша.

„Министерството беше направило такова конкретно предложение преди около десетина дни до министъра на здравеопазването, знаете, че здравните власти са тези, които вземат решенията и са компетентни по тези въпроси. Включително да има вечерен час от 22 часа, това беше съгласувано и с бранша– краен вечерен на изхранването, както и 50% от капацитета на местата в заведенията да бъдат заети, за да може да бъде спазена необходимата дистанция, включително сме предложили и да има сменен режим на изхранването за закуска, обяд и вечеря”, обясни министърът на туризма. Николова счита, че това предложение ще бъде обективирано със съответния акт на министъра на здравеопазването.

„С оглед обстоятелството това е една глътка въздух за бранша”, заяви тя. Министърът подчерта, че контролът ще е много рестриктивен. „Включително и аз лично ще посещавам местата за настаняване и изхранване, за да може да се гарантира безопасността на туристите и да не може да се допускат никакви групови събирания и рискови места”, каза тя.

Министърът на туризма посочи, че апелира бранша безапелационно да се спазват разпоредбите на здравните власти.

- реклама -