Македония, мигранти, граница

Министърът на отбраната: Над 300 души ще бъдат изпратени да пазят границите ни

Над 300 души ще бъдат изпратени да пазят границите ни. Ще се използват дронове, за да се намали мигрантската вълна. Това заяви в студиото на „Здравей, България” служебният министър на отбраната Димитър Стоянов след катастрофата със загиналите полицаи. Припомняме, че в четвъртък сутрин автобус с мигранти блъсна патрулка в Бургас при гонка.

По думите му в армията никога не е имало хаос.

„Колегите преди нас бяха напреднали доста по отношение на модернизацията. Естествено оставиха ни някакво „наследство”, с което да се справим”, каза още Стоянов.

За F-16:

„Проверката на договора е направена от предното ръководство. За нас остана да подготвим проект за инвестиционен разход. След това трябва да мине през МС, НС.  Ако това не се случи през октомври, тогава офертата ще бъде върната обратно и ще имаме ново забавяне. Ресурсът, с който разполагаме не е достатъчен. На 29 и 30 август ще се срещна с полския министър на отбраната.На 7 септември  зам.-министърът на отбраната заминава за Полша. Надявам се да постигнем съгласие и да вземем тези 6 двигатели, които вече се ремонтирани, за да може да се води регулярна летателна дейност”, каза още министърът на отбраната.

По думите му България предоставя оръжия на Украйна през трети страни.

- реклама -