Кирил Петков, фирми, кредити, ББР
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ – Сопот

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ – Сопот. Това каза Петков пред журналисти след среща с ръководството на фирмата и синдикатите. Не може, когато приниципалът, управлението и представителите на работещите в тази фирма са всички заедно – Бордът трябва да си подаде оставката, подчерта той.

Едновременно с това Петков призова и директора на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, защото по думите му „не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна компания си върши работата. Ако не си подадат оставките, моята идея, поне там, където имам директен контрол – в БКК, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне“, подчерта Петков.

Той изрази надежда новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата. Петков подчерта, че държавата не е лош стопанин и може да бъде много добър стопанин, ако обаче се гледа интереса и ако знае за какво го прави. „И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собстевността на държавата“, каза още Петков.

Източник: БТА

- реклама -