Министър Василев: Увеличаваме двойно парите за спорта

Увеличаваме двойно парите за спорта, като в новия бюджет парите за българския спорт са два пъти повече, изпълнихме обещанието си. Това съобщи министърът на младежта и спорта Радостин Василев пред bTV.

Той се е договорил с финансовия министър Асен Василев и промени няма да има. По думите му значително са увеличени не само парите, с които ще бъдат подпомогнати спортните федерации, но и парите, които трайно ще се инвестират в спорта.

Министърът категорично смята, че досега спорът е бил управляван от мафия. Той се готви да докаже тезата си, като извади доказателства от одитите, които е възложил.

„В централния бюджет ще бъдат предвидени още над 100 млн. за инфраструктурни проекти в спорта, което прави 100% увеличение на бюджета на министерството. Залата в Бургас трябва да бъде завършена, но преди това всички трябва да видят защо ямата там е глътнала 65 млн.“, посочи още Радостин Василев.  Тай заяви, че започва изпълнението на 4 инфраструктури проекта в спорта, нещо, което 30 г. не е правено.

„Кранчетата наистина спират, и то рязко“, каза още министърът.

Министърът коментира и изказването на Христо Иванов, че има усещане за предсрочни избори.

„Усещанията на г-н Христо Иванов понякога не са верни. Той имаше идея, че в ИТН е дългата ръка на ДПС, което се оказа невярно. Честитя му преизбирането и му пожелавам да не пуска тото“, каза още Радостин Василев.

- реклама -