Стефан Янев

Министър Стефан Янев: Все още не е започнало голямото пазаруване на гласове

„Информацията, която имам към момента е, че не е започнало голямото пазаруване на гласове. Това е тема на МВР. Те са в подготовка и процес на взимане на адекватни мерки”.

Това обяви пред Нова телевизия вицепремиерът и военен министър Стефан Янев, в чиито правомощия е организацията на вота на 26 март.

Министърът изрази увереност, че няма да се стигне до касиране на изборите заради машинното гласуване и притесненията, че то може да се провали.

„Ако няма машинно гласуване, нормалното гласуване с хартиени бюлетини дава достатъчно възможност да се изпълни предписанието на Конституцията за равни права при гласуване”, убеден е Янев.

По повод смяната на областни управители и уволнението на главния секретар на МВР Георги Костов, Янев заяви: „Това е дело на кабинета, като колективен орган за управление. Основната ни задача е да имаме честни и независими избори”.

Министърът добави, че мотивацията за отстраняването на Костов е била достатъчно обективна. „Използвал е влияние по отношение на назначения и кадруване в системата на МВР”, заяви Янев.

Относно отношенията си с президента Румен Радев Стефан Янев потвърди, че се познават и са служили заедно. „Кой на кого е приятел – едва ли е толкова важно”, добави той и отхвърли връзка между проверките във военното министерство, изводите от ревизията и конфликта на бившия военен министър Николай Ненчев с президента Радев.

- реклама -