Министър Радев: Още не може да намерим кой е хвърлил бомбичката по полицайката

Разпитваме всички, още не можем да намерим кой е хвърлил бомбичката. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев за инцидента, при който на мача Левски-ЦСКА на 18 април, с бомбичка беше ранена полицейска служителка.

„Правим всичко възможно, колегите са мотивирани да намерят този, който си е позволил да го направи“, заяви той.

„Сега сигурно го е страх да си признае. Случило се е, мъжко е да отиде и да каже, че е той и е очаквал или не е, че има полицаи зад стъклата“, коментира Валентин Радев.

„Каквото ни предложат като мерки ще се съгласим. Ако трябва ще слагаме скенери, ще проверяваме всеки, лични карти, каквото трябва“, изтъкна вътрешният министър.

„Направихме дербитата от 18.00 часа, за да са в светлата част на деня, да не бъдат от 20.00 часа. Сега и по светлата част на деня се случи нещо, какво да направим – да изнесем дербитата извън столицата ли? Готов съм и на това“, посочи Валентин Радев. „Очевидно има нещо, което трябва да направим с пропускателния режим. Там охраняват други хора, ние сме външния периметър, ако нещо се случи“, обясни той. „Има фирми, на които се плаща. Днес ще говорим и за това, ако искат да има фирми, да наемат по-добри, за да си свършат работата вътре, а ние отвън“, заяви вътрешният министър.

- реклама -