Розино момичета

Министър подаде оставка заради инцидент с дете при шофиране без книжка

Хърватският министър на регионалното развитие и на фондовете на ЕС Габриела Жалац е подала оставка. Причината – общественият натиск след инцидент от събота с нейно участие. При шофиране със свидетелство за управление с изтекъл срок, Жалац е ударила момиче, което е тежко пострадало.

В деня на инцидента говорителят на правителството Марко Милич каза, че министърът нито е подала оставка, нито някой го очаква от нея.

„Подадох оставка от морални и всякакви други причини“, каза Жалац и добави, че признава абсолютно всичко, което се е случило този ден.

„Това, което се случи с мен в събота, не бих искала да се случва на никого. Отидох до магазина, когато пред автомобила ми изскочи момиче. Аз го ударих, след което веднага му помогнах доколкото можех. Повикахме полиция и Бърза помощ и я отведохме в болницата във Винковци и оттам в Осиек“, обясни хърватският министър.

Що се отнася до шофьорската книжка, тя каза, че тъй като не шофира често, не е проверила срока и не е видяла, че е невалидна от 2016 г., но че това не я оправдава.

- реклама -