Министър Павлова: Българското председателство беше пример за добри практики

Павлова

„Българското председателство на Съвета на ЕС доказа, че може да бъде пример за добри практики и да представя натрупания опит, който да бъде споделен пред съмишленици и партньори“.

Това каза министър Лиляна Павлова по време на международна среща, посветена на Българското председателство, която се проведе във Виена днес.

Събитието се организира от Асоциацията за външна политика и Обединените нации в Република Австрия, ръководена от бившия австрийски федерален канцлер Волфганг Шюсел и е в продължение на доброто сътрудничество между Българското и Австрийското председателство.

Пред представители на Министерството на външните работи на Австрия, международни организации със седалище във Виена, дипломатически мисии, както и бивши депутати от Парламента, студенти, млади хора и членове на Асоциацията министър Лиляна Павлова представи основните постижения и сподели опита на нашата страна, постигнати по време на председателството.

За първи път на събитие на Асоциацията тази година е взето решение да бъде поканен гост лектор от България и тази възможност е отправена именно към министър Павлова.

„Представянето на постиженията и научените уроци от Българското председателство на този международен форум допринесе за затвърждаване на положителния имидж на страната ни, както и затвърждава политическата ангажираност и последователност в работата на правителство по отношение на европейските политики“, коментира министър Павлова.