Министър Николов и заместниците му подават оставки в понеделник

Министър Николов и заместниците му подават оставки в понеделник. Министърът на енергетиката Александър Николов и неговите заместници ще подадат оставките си в понеделник. Това заяви заместник-енергийният министър Пламен Данаилов пред Euronews Bulgaria.

Сред причините за разрива в отношенията между кабинета и министерството на енергетиката, е предложеното от „Има такъв народ“ за продължаване на договора с „Газпром“, докато намерим сигурен източник на доставки, каза Данаилов. По думите му тяхната идея срещнала отказ от страна на вицепремиера Асен Василев и затова се стига до решението министър Николов и заместниците му да си тръгнат.

Според зам.-министъра това правителство е приключило и трябва да си отиде, а септември да има избори.

Данаилов коментира още, че цената на газа, който ползваме в България, е по-висока от средната в ЕС. Зам.-министърът подчерта, че трябва да се изпрати запитване на „Газпром“, за да кажат при какви условия могат да доставят синьо гориво, за да не разчитаме само на доставките от втечнен газ.

В бюджета няма 1 лв. заложен за компенсации, каза още Данаилов. Ние казваме че трябва да се изпрати запитване, а не при какви условия да се продължи за „Газпром“.

Оставки вече подадоха регионалният министър Гроздан Караджов и спортният министър Радостин Василев.

Още по темата:

- реклама -