Министър Кралев връчи „Черен рицар“ на съдия №1 за 2018 г. Николай Йорданов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи меча на победата – Черния рицар на съдия №1 за 2018 г. Николай Йорданов. Днес бяха раздадени 12-тите годишни награди на Асоциацията на съдиите по футбол в България.

„Щастлив съм, че Николай Йорданов спечели приза за най-добър български съдия. Свирил ми е мачове в началото на кариерата си, когато бях президент на „Черно море“. Винаги е бил от хората, които се стремят да бъдат максимално справедливи“, заяви Кралев за победителя.

Министърът пожела на реферите да бъдат обективни в предстоящите  мачове и да не се поддават на внушения от щабовете на отборите, медиите и феновете.

„Ролята на футболните съдии е изключително важна не само за даден мач, но и за целия спорт. Ако усещането за справедливост е нарушено, тогава всичко губи смисъл. Тогава играта губи смисъл, тогава феновете не вярват и се отдръпват. Не случайно през изминалата година бях доста критичен към Вас. Каквото съм имал да кажа, съм го казвал“, допълни Кралев.

По време на церемонията бяха раздадени награди в 6 категории, както и специални призове. Наградата за най-проспериращ футболен съдия, която не беше присъждана в продължение на 3 години, спечели Радослав Гидженов. За втори път беше връчен специалния плакет „Смело Сърце“ за животоспасяваща помощ и смелост. Призът отиде при съдийката Кристина Георгиева, която е оказала първа помощ на пострадало от ПТП дете.

- реклама -