Красен Кралев, Радев, БФС Кралев, заповед, спортни мероприятия, забрана Красен Кралев, спортове, открито, плувни басейни, мерки

Министър Кралев: Скупчването на футболни фенове на дербито беше недопустимо, на прага сме на втора вълна

„Категорично смятам, че затягането на мерките и налагането на по-строг контрол е наложително, защото статистиката показва голямо увеличение на броя на заразените. Още по-притеснително е, че хората в тежко състояние у нас са три пъти повече, като сред заболелите има и български спортисти“, заяви спортният министър Красен Кралев, след като по-рано днес здравният министър Кирил Ананиев обяви въвеждането на по-строги мерки за провеждането на спортни мероприятия.

Министърът е съгласен и с констатацията на здравните власти, че скупчването на футболните фенове на дербито на стадион „Васил Левски“ е било недопустимо. „Резултатът от нарушаването на дистанцията на обществени места е ясен: на прага сме на втора вълна от заболели от коронавирус в България“, допълва спортния министър.

„Неспазването на призивите за дистанция, дисциплина и дезинфекция е причината за нарасналия брой болни от коронавирус в България и по този повод здравните власти обявиха, че въвеждат по-строги мерки за контрол, които засягат и провеждането на спортни мероприятия. Здравният министър Кирил Ананиев обяви, че на футболните мачове ще се допускат до 1000 души на сектор, като се спазва съответната физическа дистанция от 1.5 м. При провеждането на спортни събития на закрито се допуска до 50% използваемост на местата на съоръженията.“

Кралев се обръща към всички ръководители на федерации, спортни клубове и към феновете с призив да спазват отговорно наложените противоепидемични мерки.

„Призовавам ръководството на Българския футболен съюз и футболните клубове у нас да бъдат безкомпромисни при прилагането на мерките, за да не се стигне до налагането на по-драстични такива. Важното е да съхраним живота и здравето на хората, за да продължим да се наслаждаваме отблизо на любимите си спортове“, се казва още в позицията на министъра, който на финалата пожелава скорошно оздравяване на засегнатите от вируса.

- реклама -