Кралев

Министър Кралев се срещна с гимнастичките ни и други спортисти, които започнаха тренировки

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети тренировките на спортистите, които се подготвят в “Спортпалас” Варна.

В спортната база са настанени 60 състезатели, треньори и длъжностни лица при строги противоепидемични мерки. Преди да посети заниманията министър Кралев представи отрицателен PCR тест за коронавирус COVID-19.

На лагер край морето са националите ни по художествена гимнастика, вдигане на тежести, бадминтон, олимпийско таекуондо, фехтовка, борба и плуване.

Всички спортисти споделиха пред Красен Кралев, че са изключително доволни от възможността отново да водят пълноценни занимания при най-добри условия. Това стана факт след издадената от спортния министър заповед състезателите, включени в “Програмата за олимпийска подготовка 2021 г.”, да бъдат настанени при пълна изолация в спортните центрове, собственост на Национална спортна база.

Министър Кралев установи, че съоръженията в “Спортпалас” отговарят на всички изисквания за хигиена в условията на борбата с коронавирус COVID-19. Състезателите се хранят на открито, а лекарите в базата измерват телесната им температура по няколко пъти на ден.

Българските елитни спортисти продължават подготовката си и в останалите национални спортни бази – “Белмекен”, “Раковски” и гребните центрове в Кърджали и Пчелина.

Списъкът на състезателите беше утвърден от министър Кралев. В спортните комплекси не се допускат външни лица.

- реклама -