Кралев

Министър Кралев: Положихме максимум усилия спортистите да получат най-добри условия за подготовка по време на пандемията

Ние положихме максимум усилия спортистите да получат най-добри условия за подготовка по време на пандемията. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„По принцип спортният свят в момента изглежда много по-различно от това както го познаваме. Спортният сектор е един от най-тежко засегнатите от пандемията. Особено това се касае до големите международни състезания. Ситуацията е изключително сериозна и тежка. Ние направихме всичко възможно българският спорт да бъде съхранен през това време. Първи затегнахме мерките и първи ги освободихме. Това, разбира се, е изключително правилно решение, тъй като минимализира икономическите щети от пандемията, включително и в спорта. Това, което направихме беше да съхраним бюджета на спортните федерации, за да можем тези средства спестени от участието от международни състезания да бъдат инвестирани в подготовката на нашите спортисти“, посочи министърът.

„В момента ние положихме максимум усилия спортистите да получат най-добри условия за подготовка. Увеличихме с 30 % бюджета на спортните клубове, за да могат и те да си помогнат, тъй като след като затворихме спортните дейности за известно време, те инкасираха доста сериозни загуби“, каза още Красен Кралев.

Той подчерта, че когато мерките се спазват, те са достатъчни, за да минимализират риска от зараза и за състезателите, и за зрителите.

- реклама -