футбол 5

Министър Кралев награди световните вицешампиони по футбол 5

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на българския представителен отбор по футбол 5, който спечели сребърен медал на Световното първенство, което се проведе в южноафриканския град Кейп Таун.

България изигра седем мача на шампионата. В груповата фаза нашите момчета срещнаха съответно Оман (2:3), Ирландия (4:1) и Нигерия (2:0). На 1/8-финала победиха бившия световен шампион Германия след изпълнения на дузпи и 0:0 в редовното време. На 1/4-финала българите губеха с 0:2 от Колумбия, но постигнаха пълен обрат до 3:2. На полуфинала България победи Израел с 3:2 след изпълнение на дузпи.

В мача за титлата обаче нашите момчета изгубиха от Аржентина с 1:2

„Поздравления за постигнатия успех. Благодаря Ви за това, че обичате футбола и защитихте достойно честта на България“, обърна се Кралев към играчите.

Българските футболисти изказаха своите благодарности към министър Кралев и му връчиха почетен плакет от Българската асоциация по мини футбол.
На срещата в кабинета на министъра присъстваха още Борислав Александров – изпълнителен директор на Българска асоциация мини футбол, Петър Дилчев – заместник-председател на БАМФ, Огнян Златков – областен председател на БФС – Пловдив и мениджърът на отбора Пламен Божидаров.

Българският национален отбор по футбол 5:
Тодор Малинов
Васил Гуджев
Спас Милушев
Христо Чалъков
Йордан Милиев
Николай Петров
Николай Павлов

- реклама -