фурми
сн. БГНЕС

Министър Караниколов: В ОАЕ гледат фурми, щях да се учудя ако ни бяха дали дренки

Фурмите да се използват от Щаба за хората, които имат нужда от тази храна, коментира министърът на икономиката Емил Караниколов.

По думите му широко дискутирането му посещение му в ОАЕ се е наложило, за да покажем, че „дори вирусът не може да спре търговските ни отношения“.

„Има много спекули за това какво се носи. Историята започва преди 2 години, когато България и ОАЕ започват отношения. Стокообменът е основен предмет на нашите разговори. Две фирми-производители български си предоставиха стоки като подкрепа за кризисните щабове. Моята работа беше да се срещна с колегата ми министър, за да обсъдим ситуацията с коронавируса. Ясен знак към бизнеса на двете страни, че дори вирусът няма да спре търговията между двете ни страни. От 2 години работя по този проект произведени в България храни да стъпят на този пазар. Фурмите са ни предоставен от производители на фурми. Бих се учудил, ако производител на фурми, ни даде дренки“, обясни Караниколов, който е под карантина след завръщането му от ОАЕ.

източник: bTV

- реклама -