Министър и депутат спорят във фейсбук заради оръжията за Украйна

Министър и депутат спорят във фейсбук заради оръжията за Украйна. В спор в социалната мрежа фейсбук влязоха депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев и министърът на отбраната Димитър Стоянов покрай

темата за изпращане на оръжие за Украйна.

Спорът им е в продължение на вчерашното изслушване на министъра пред ресорната парламентарна комисия и тръгва от публикация на Мирчев във фейсбук. Към нея депутатът е прикрепил видео от изказване на Стоянов в отговор на негов въпрос.

Димитър Стоянов СНИМКА: Велислав Николов

„Г-н министър, от месеци циркулира информация, която между другото не е отречена нито от американска, нито от българска страна, за възможността България да използва определена сума от

няколкостотин милиона долара

за покупка на американско военно оборудване при определени условия – ако ние предоставим на Украйна стара съветска техника. В каква степен и какви действия предприема Министерството на отбраната“, пита Мирчев.

Стоянов пък отговаря, че страната ни

„няма остарели съветски оръжия“, но Мирчев е прикрепил кратък клип със съветско въоръжение, показано на парада за 6 май в столицата (цялото видео и изказване на Стоянов и Мирчев в него вижте в прикрепената публикация.).

Часове по-късно министър препубликува

статуса на Мирчев с коментар: „Защо ли г-н Мирчев е пуснал само изрезки от проведения диспут в комисията по отбрана? Защо не изкара цялата истина? Защото е неудобна? Манипулираното изрязано представяне на проведения разговор е жалко!

С лъжа и манипулации не се управлява“.

По-късно пък Стоянов публикува свое видео от изказването си в комисията, в което напомня, че военните имат редица започнати проекти за модернизация.

Ивайло Мирчев Снимка: Facebook/Ивайло Мирчев

„В едно ваше интервю на 27.03. казвате, че предложението на американското правителство е за 270 млн. Казвате: „За съжаление, сме се отказали

и ще останем със старите съветски железа“.

Първо да ви кажа, че няма да останем със старите съветски железа. Министерството на отбраната работи усърдно в посока модернизация на Българската армия“, казва Стоянов. (Цялото му изказване вижте в прикрепената публикация.) 

- реклама -