Владислав Горанов

Министър Горанов: Васил Божков не е получавал привилигеровано третиране от нито един държавен орган

„Опитът за внушение, че един или друг политик се е месил в отношенията на бизнес партньорите на Васил Божков е опит за пренасяне на вина към правителството за действия и бездействия от страна на организаторите на хазартни игри. Единственият извод, който може да се направи е, че позицията на г-н Божков цели дискредитиране на лица от правителството, в това число и на министър-председателят.“

Това коментира министъра на финансите Владислав Горанов днес по повод последните твърдения на хазартния бос от Дубай.

Горанов бе категоричен, че „бизнес отношенията между Божков и Домусчиев са си тяхна работа.“

По думите му, споменатите в паметната бележката, публикувана тази сутрин твърдения не са били коментирани по никакъв начин с членове на правителството.

„Опитът на Божков, който е изпаднал в неприятната ситуация да дава отчет на държавното обвинение не са проблем и не са тема за нас. До толкова до колкото Божков е бил и продължава да бъде част от бизнеса в България той не е бил привилегирован от нито един държавен орган. Фактическата истина ще бъде изяснена в досъдебното производство, което се извършва по законите на страната и ще се разбере кой крив, кой прав. Но, не си представям, че държава се занимава с изземване на бизнес„, обясни още министър Горанов.

По думите от 2014-та насам правителството не е взело нито едно решение, което да либерализира или облагодетелства хазартния бизнес.

„Напротив. Ако някои има подобни претенции, нека ги подкрепи с доказателства, иначе правителството става заложници на спорове между отделни бизнес субекти – независимо дали са партньорите на Божков в хазартния или медийния бизнес“, заключи финансист номер 1.

- реклама -