има сътресения
Владислав Горанов - министър на финансите

Министър Горанов: Очакваме тази година икономиката да достигне 100 млрд. лева

Заявените ръстове на икономиката по време на предизборната кампания вече са реалност. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ.

“За тази година вероятно ще достигнем 100 млрд. лева нещо нечувано при влизането ни в ЕС“, посочи той. „Данъчната политика не бива да бъде променяна, ниските данъци, макар да не са самоцел, показват отношението към управляваните“, коментира Горанов.

„Отделният човек е по-важен от това ние да взимаме решения за доходите на хората, да харчим вместо тях. Икономиката напредва с добри темпове, може и по-добре, но загубихме време, години на Прехода, цветът на нацията или емигрира, или премина в нетрудоспособна възраст“, поясни Владислав Горанов.

„Инвестицията във физическа инфраструктура е изключително важна, правим ги през цялото време и имаме много успехи. Инвестицията в човешкия капитал е вече дори закъсняла“, заяви той. „Технологията на властта е това, което ни различава от опонентите ни. Не винаги сме били успешни, но винаги сме се връщали на власт, защото управляваме с отговорност и всеки път, когато намерим грешка търсим начин да я поправим“, обясни финансовият министър. „Не е важно да пазим нашите хора, а нашите хора трябва да пазят достойнството на партията. Обществото заслужава качествено управление“, каза още той.

- реклама -