Костадин Ангелов, ваксинация, втора фаза, области
Снимка: БГНЕС

Министър Ангелов: Втората фаза на ваксинацията в областите Бургас, Сливен и Ямбол се отлага за известно време

Втората фаза от ваксинацията в Шести регион, в който са областите Бургас, Сливен и Ямбол, ще се отложи за известно време заради доставката на по-малко ваксини.

Има вероятност да започне в края на следващата седмица.

Това каза в Бургас здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Над 30 % от учителите в областта искат да се ваксинират, близо 40 % са желаещите в социалните домове, съобщи още здравният министър.

Костадин Ангелов определи като изключително добра организацията, създадена в региона и благодари на директора на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, който отговаря за т.н. шести регион по ваксинационния национален план. В него влизат областите Бургас, Сливен и Ямбол.

Според министър Ангелов желаещите да се ваксинират в трите области е по-голям от средния за страната, а Бургаска област стои много добре в сравнение с останалите. Д-р Паздеров пък обясни, че първо трябва да се приключи с ваксинацията на медиците на първа линия и се изчаква разпределението между Сливен и Ямбол. Ако има достатъчно от ваксината може да се започне успоредно с ваксиниране и на учители, каза шефът на местното РЗИ.

В различните области ситуацията е различна. Някъде учителите ще се ваксинират в РЗИ-та, другаде мобилни екипи ще ходят на място. В домовете за стари хора ваксинирането ще се извършва основно от мобилни екипи, обясни здравният министър.

 

- реклама -