Министър Ангелов: Всички ученици от понеделник ще учат онлайн, заведенията за хранене и моловете се затварят до 21 декември

Взехме решение за удължаване на епидемичната обстановка. Това обяви на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

В тази връзка се въвеждат мерки, които ще важат от петък 27 ноември до 21 декември.

Мерките са следните:

– преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции.В това число влизат всички ученици от 1 до 12 клас; всички извънкласни занимания, всички висши училища, всички присъствени и групови занятия във центрове и школи.

-преустановяват се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.

-преустановява се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.

– преустановява се провеждането на групови културни и развлекателни мероприятия, изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска

– не се допуска провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека.

Говорим за големите търговски обекти тип мол.

Извънредната епидемична обстановка се удължава от 1 декември до 31 януари 2020 г.

Малките магазини, които са в кварталите продължават да работят, уточни здравният министър.

Църквите и религиозните центрове ще бъдат отворени. Парковете и градините остават отворени, не налагаме вечерен час в нито една сфера.

Няма и други строги мерки, характерни за някои от държавите на територията на ЕС, подчерта още Ангелов

- реклама -