Ангелов, ваксини, НС Ангелов, епидемия, излекувани, ваксини

Министър Ангелов в НС: Ваксината срещу COVID-19 няма да влиза в имунизационния календар, ще се поставя след информирано съгласие

„Ваксината срещу COVID-19 ще е безплатна за всички български граждани. Ваксината ще е доброволна за всички български граждани.

Ваксината няма да влиза в имунизационния календар на България. Ваксината ще се поставя само след информирано съгласие на всеки един пациент, който желае да си я постави.

Ваксината ще се поставя от лекар, който ще преценява здравословното състояние на всеки един човек“.

В това увери народните представители министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

От парламентарната трибуна министърът увери за пореден път, че планът за ваксиниране вече е готов, а утре ще бъде представен на МС за одобрение. Разработва се от 10 дни, а в него са разписани всички целеви групи, с които ще започне ваксинацията срещу COVID-19, обясни проф. Ангелов. Той подчерта, че всички български граждани трябва да бъдат спокойни, защото ваксината ще дойде в България едва след като получи разрешение за прилагането ѝ от Европейската агенция по лекарствата.

Информационната кампания ще започне в момента, в който ваксината пристигне в България, стана ясно още от думите на министъра.

Не отнемайте надеждата на българските граждани за ваксинация, призова министър Ангелов.

Той отговори и на някои от критиките на депутати от опозицията, които го обвиниха, че не участват в блиц контрол в ресорната комисия, където да дава актуална информация по темата. „Присъствал съм на блиц-контрол в здравната комисия, отговарял съм на всички въпроси“, каза проф. Ангелов и допълни: „Кабинетът на министъра е отворен за всеки един народен представител“.

- реклама -