Ангелов, Ремдесивир, мерки, коронавирус

Министър Ангелов: Ще се търсят лекари от доболничната помощ и студенти да помогнат при лечението на COVID-19 в болниците

Навлизаме в доста сериозна фаза от епидемията от COVID в нашата страна. Излекуваните са повече от активните случаи до момента. Прави впечатление, че има починали на по-млада възраст. Общият 1727В София 425 случая Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг за разпространението на коронавируса в България.

Според здравния министър най-големият проблем е липсата на медици на парва линия. Затова ще се търси помощта на лекари от ДКЦ-тата и студентите по Медицина 6-ти курс.

Имаме нужда от помощ. Решението го виждаме в активното участие на лекарите в доболничната помощ. Ще проведем конферентна връзка с ректорите на медицинските университети, за да обсъдим възможността студентите, които са 6-ти курс „Медицина“ и карат държавните си практики, да помогнат на лекарите в лечебните заведения и това да се счита за техен стаж и да се признава. Днес в 15 часа ще имаме среща с Българската асоциация на заведенията, за да търсим решения на липсаТова каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг за разпространението на коронавируса в България.

- реклама -