Ангелов, приз, благодарности, СМА
Снимка: Фейсбук СМА

Министър Ангелов получи приза Човек на 2020 година от пациентите със СМА

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов получи награда “Човек на 2020 г.“ от Сдружение Национална асоциация „Спинална мускулна атрофия“. От сдружението обясниха, че призът се връчва на проф. Ангелов за управленската му воля в решаването на проблемите на пациентите със спинална мускулна атрофия.

Днес връчихме награда на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. За нас, пациентите със СМА, той е Човек на 2020 година!

Това съобщиха във своята фейсбук страница хората със СМА (Спинална мускулна атрофия).

Благодарение на него нашата дългогодишна битка за живот има щастлива развръзка! Той ни прие, прояви човешка съпричастност и управленска воля и реши проблема ни буквално за 2 дни! Няма по-страшно от чувството за безпомощност и самота в битката с институциите, от които зависи лечението ни. Но и няма по-голямо щастие, от подкрепата, която получихме! По Коледа наистина стават чудеса, пишат от СМА!

„Надявам се, че преди светлите празници сме успели да направим така, че пациентите със спинална мускулна атрофия да се почувстват поне малко по-добре. Вашата кауза е и моя кауза. Това е една от най-ценните награди, които съм получавал, и тя винаги ще бъде с мен, защото преди всичко аз съм лекар и съм избрал за мой дълг да се боря българските пациенти да получават възможно най-доброто лечение. Това ме е водело и като хирург, и като директор на болница, и сега като министър, и мога да ви обещая, че винаги ще е така“, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

 

- реклама -