Костадин Ангелов, ваксини, Сандански, проверка

Министър Ангелов: Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите

„Няма да се уморя да се боря за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да ми коства и колкото и разговори да трябва да проведа“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ по Нова ТВ министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите. Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. На нея повече от 3 часа говорихме за техните проблеми. Основният им проблем, който изтъкнаха, е, че има забавени плащания. Поканих моите колеги – министърът на труда и социалната политика – Деница Сачева, министърът на икономиката г-н Борисов, вицепремиерът Николова. Уверихме колегите от асоциациите, че до края на този месец те ще си получат парите. Това вече се случва. Вчера разбрах, че днес ще протестират. Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво? – за проявен разум. А, ако проява безразсъдство? Ако за разума ми искат оставката, за безразсъдството какво ще ми поискат?“, коментира още Ангелов.

„Могат да бъдат ваксинирани 4,5 млн. български граждани, ако имат желание да го направят. Ще имаме ваксини до края на годината, за да го направим. Масовата ваксинация може да стартира още през месец март“, обясни министърът на здравеопазването у нас.

Маските пазят, защото те закриват носа и устата. Всяко едно нещо, до което науката достигне и помага срещу коронавируса – то ние ще го препоръчаме на гражданите, заяви Ангелов.

Попитан за задочния спор с Ицо Хазарта, той заяви, че коронавирусът е пренаредил приоритетите ни. „Много харесвам творчеството му и искам да го поканя на среща, за да го убедя в моите аргументи“, съобщи проф. Ангелов.

 

- реклама -