Ангелкова, Евронюз туризъм дигитализация

Министър Ангелкова в интервю за Euronews: Работим за дигитализацията на туристическите услуги

Работим за това информационните технологии да се използват все повече в туризма, заяви министър Николина Ангелкова в интервю за Euronews.

Разговорът с журналист от световната медия бе проведен в рамките на международното туристическо изложение ITB – Берлин.

Николина Ангелкова отбеляза, че Министерството на туризма е първото не само в страната, но и в международен план, което пуска услуга с възможност за директно споделяне на туристически обекти чрез Chat Extension на Вайбър. Тя е съвместен проект на Министерството на туризма и iLoveBulgaria. Дигиталната трансформация на българския туризъм като начин за гарантиране на дългосрочната му конкурентоспособност бе основен фокус на кръглата маса за дигитализацията, която Министерството на туризма организира преди по- малко от месец.

Международният форум бе част от събитията в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС, което страната ни пое за първи път от началото на 2018 г., каза още българският министър. Информацията на Еuronews достига до над 430 млн. домове в 166 държави. 12 нейни издания покриват световните новини на 11 езика. Екипът е от 500 журналисти от 30 националности.

- реклама -