Ангелкова

Министър Ангелкова откри българския щанд на международното изложение „Интурмаркет“ (СНИМКИ)

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на международното туристическо изложение за професионалисти „Интурмаркет“, съобщава пресслужбата на министерството на туризма.

Форумът се провежда в периода между 10 и 12 март в Москва за 13-а поредна година. България се представя на международната борса с национален щанд на площ от 100 кв метра. Заедно с министерството на туризма съизложители са български общини и представители на бизнеса.

Основен фокус в представянето на страната са възможностите за морски, културно-исторически и балнео, СПА и уелнес туризъм

Това са най-търсените пътувания за руските в България, отбеляза министър Ангелкова. И допълни, че за страната ни представянето на туристическата борса е изключително важно, защото Русия е сред топ пазарите за чуждестранни посещения.

Посетителите на националния щанд ще имат възможност да опитат традиционни ястия, да видят характерни занаяти и елементи от фолклора ни. Предвидена е дегустация на характерни продукти от разложкия край.

Посетителите ще могат да опитат и качествени български вина. Атрактивна група от с. Горно Драглище ще изработва „Пушета“ от прежда, ще пресъздава автентични български обичаи. По време на изложенията ще има изпълнение на български народни песни и танци.

Тази година заедно с България на „Интурмаркет“ ще участват над 1400 изложители от над 130 страни и всички руски региони и национални туристически представителства. Очакват се над 74 хиляди посетители.
- реклама -