Ангелкова туризъм

Министър Ангелкова: Не виждам защо да подавам оставка, втора поредна година имаме най-успешния туристически сезон

Не виждам причина да подавам оставка заради АБТТА – втора поредна година имаме най-успешния туристически сезон.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с исканата й оставка от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

„В националния туристически регистър има над 300 сдружения. Регистрираните такива, свързани с туроператорска и турагентска дейност са 3, като в регистъра турагентите и туроператорите са над 3000. Във въпросната АБТТА членуват може би около 80-90. Това, че изразяват определено несъгласие с политиките, които води министерството, е тяхно право, но фактите, които имаме в сектора, доказват, че ние сме на прав път“, категорична бе Ангелкова.

Министърът не отрече, че има още много какво да се желае и да се работи, като посочи, че министерството на туризма съществува от 3 години, а проблемите в сектора са трупани 20-30 години.

„Не виждам причина да подавам оставка, вече втора поредна година имаме най-успешния туристически сезон. Със сигурност международното признание, което получава министерството за действията, които извършва, е на достатъчно високо ниво. Продължаваме напред с диалог“, заяви министърът на туризма.

По отношение на обвиненията към нея, че манипулира данни, Ангелкова поясни, че не разбира защо се отдава значение на методите. „Ние използваме данни на НСИ и на БНБ. Ние сме министерство, работим с официални данни“, каза Ангелкова.

Тя поясни, че в НСИ е записано, че за първите 8 месеца България е посрещнала над 6,5 млн. чуждестранни туристи.

- реклама -