Ангелкова Симеонов спор преместваеми обекти

Министър Ангелкова: Имаме различни гледни точки с Валери Симеонов по някои теми, коалицията е стабилна

„Коалицията е стабилна. Правителството е стабилно. Ние изпълняваме управленската си програма“.

 Това заяви за „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя коментира разминаването на позициите си с вицепремиера Валери Симеонов във връзка с преместваемите обекти по Южното Черноморие. Преди дни Симеонов заяви в телевизионно интервю, че на общественото обсъждане на въпроса са били поканени „мутренски групировки, които държат най-доходните плажове“.

Тя отхвърли това обвинение с аргумента, че на последната дискусия са присъствали организации като КРИБ, АИКБ, Съюзът на собствениците в „Слънчев бряг“ и политици: „Поканили сме всички заинтересовани организации, които са изразили мнение по въпроса. И 90% от тях са абсолютно против пълното премахване на преместваемите обекти“. 

​“Министерството на туризма още със самото си създаване винаги е прокламирало, че трябва да има специален статут на националните курорти, че трябва да има ред. Но не и да има пълна забрана за преместваеми обекти на всички плажове. Това тотално ще доведе до абсолютно различно предлагане на туристическия продукт“, уточни Ангелкова.

В същото време тя беше категорична, че няма проблем нито с коалицията, нито с вицепремиера. „Но по някои теми имаме различни гледни точки, което е абсолютно нормално. Както в една къща, така и в едно управление министрите могат да имат различни мнения по една тема. Така че е важно тези различия да се дискутират и да се вземе решение, което е максимално добро за обществото“, обясни тя.

Ангелкова уточни, че през последните години е отчетен устойчив ръст в туризма, което показва, че държавата е на прав път. „И макар и с малки крачки трябва да превърнем България в целогодишно устойчива дестинация, която да има ръст между 6 и 8%“, каза още тя.

- реклама -