Министър Алексиев: Ще намалим ТОЛ таксите за родните превозвачи

Министър Алексиев: Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановен. Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановен. Това обяви служебния министър Христо Алексиев след среща с представители на браншови организации

в областта на автомобилните превози на пътници и товари.

Натрупано беше доста напрежение. Всички знаем, че в момента имаме множество кризи. Сериозният ръст на инфлацията освен привнесените причини, голяма част се генерира и тук – поради неправилни публични политики, които се прилагат.

Ние като служебно правителство смятаме, че трябва да

работим върху първоизточника на инфлацията и тези кризи, подчерта вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията.

Транспортният бранш беше неглижиран и това доведе до много високи разходи, които се отразиха на всяка една суровина, стока и услуга. Коментирахме да започнем стъпка по стъпка да решаваме тези проблеми и да стопираме инфлацията на

транспортните разходи и тяхното понижение, подчерта Алексиев.

Според него ТОЛ системата не е е добре структурирана и това създава проблеми. Затова се предвиждат конкретни мерки. Не искаме да загубим прихода в бюджета от ТОЛ таксите, но смятаме, че можем да увеличим цената на транспортния трафик през страната и да бъде по-облекчено таксуването за родните превозвачи. Без това да засегне кой знае колко приходите от тези такси в бюджета, обясни още служебният министър.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено