слънчево, есен, време, прогноза

Минималните температури ще са между 3° и 8°, максималните между 17° и 22°

Минималните температури ще са между 3° и 8°, максималните между 17° и 22°.

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта ще се доближи до средното за месеца.

През нощта ще е предимно ясно и вятърът в повечето райони ще стихне. Утре ще преобладава слънчево време. Преди обяд над източните райони и на места из високите котловини на Западна България ще има ниска облачност, в отделни райони с мъгла и ръмежи. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, но ще се задържи без валеж. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, предимно ниска и на места ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 17-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, на север от нос Калиакра временно до 4 бала.
Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, след което облачността от запад ще започне да се увеличава. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, предимно югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 8°.

През нощта срещу четвъртък облачността навсякъде ще се увеличи и през следващите дни ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи, по-често, на повече места и повече по количество в западната половина от страната, но в събота и в източните райони са възможни значителни количества. Вятърът ще е най-често умерен, от изток-североизток, в Северна България и източните райони временно ще е и силен. Минималните температури ще се повишат, дневните ще се понижат; денонощният ход на температурата ще е малък.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция „Фокус“!

- реклама -