Мини Марица Изток

Мини Марица Изток дава 300 000 лв. за фитнес и спортна зала

Държавната фирма “Мини Марица Изток” ще похарчи близо 300 000 лв. за фитнес и зала за тенис на маса и бадминтон, информира БГНЕС.

Компанията се готви да плати 287 000 лв. с ДДС за реконструкция на помещения в Раднево. В цената не е включено закупуването на фитнес оборудване и други уреди за спорт.

Това става ясно от документация, обявена на 5 август.

Пълна промяна

На мястото на бившия архив и част от гаражите, ръководството на държавната компания е решило да изгради съблекални за мъже и жени, зала за фитнес и зала, в която се предвижда разполагането на две тенис-маси, както и разпъването на мрежа за бадминтон.

Ремонтът включва пълна подмяна на ВиК и електро-инсталациите, подовите настилки, стените, дограмата и вратите.

От документацията става ясно, че реконструкцията се отнася за помещения общо от около 560 кв. м. Това означава, че ремонтът ще излезе поне 500 лв. на квадрат.

Срокът на изпълнение на строително-монтажните работи е 100 дни. Оферти се подават до 25 август.

Документацията е подписана от изпълнителния директор на ММИ Андон Андонов, бивш депутат от ГЕРБ. Председател на Съвета на директорите на държавното дружество е Диан Червенкондев, също бивш народен представител от управляващата партия.

В началото на седмицата стана ясно, че “Мини Марица Изток” са влошили финансовите си резултати за второто тримесечие на годината, припомня БГНЕС.

- реклама -