Велислав Минеков, кино продукции, средства, бюджет, ГЕРБ, централа
сн. БГНЕС

Минеков за пожара в кино „Възраждане“: Винаги има един клошар

„Класически вид престъпност е това, явно мафията набира сили, предполага, че служебното правителство скоро ще приключи (…) Това е схемата как да унищожим паметник на културата – подпалва се покривът, влиза вода в етажите, в плочите, след което плочите премръзват и се обявява сградата за негодна и строите вашия билдинг с неговите 28 етажа. Винаги има един клошар, само че нали няма да се заблуждаваме, че не става дума за клошар“.

Това коментира пред журналисти служебният министър на културата Велислав Минеков по повод пламналата сграда на кино „Възраждане“, която е паметник на културата. Минеков пристигна на мястото на инцидента и заяви, че ще настова за законодателни промени.

„Трябва незабавна промяна в закона – при такъв инцидент незабавно сградата да се отнема от собствениците, защото собственикът е длъжен да поддържа и охранява тази си собственост“, каза още Минеков, цитиран от bTV.

Той припомни и за предишни подобни случаи, сред които – тютюневите складове в Пловдив, а и предходните два пожара в историческата сграда в центъра на София.

„Ще се постарая това да влезе в прокуратурата, защото съм бесен“, заяви Минеков.

- реклама -