баскетбол

Минчев: Загубихме заради грешките в началото

Треньорът на мъжкият ни национален отбор по баскетбол Любомир Минчев обясни загубата на тима ни на старта на европейските квалификации с грешките в нападение в началните минути. Отборът ни отстъпи в първия си мач от кампанията като гост на Украйна с 69:79 точки. „В началото на втората част свалихме до 4 точки, но не можахме да отбележим. След това обаче им дадохме да вкарат лесни точки на бърза атака, а ние направихме и много грешки. Те увеличиха преднината си на 15 точки, а до края за нас беше трудно да се върнем“, заяви селекционерът след загубата.

Баскетболистът Иван Лилов е на мнение, че отборът се е представил на ниво през последната четвърт. „Не очаквахме толкова силен старт от домакините. Все пак намерихме сили да се върнем в двубоя. Най-важното сега е да видим грешките си, да ги анализираме и да си извадим нужните изводи от тях“, заяви Лилов.

Наставникът на Украйна Евгени Мурзин пък призна, че тимът му е успял да се наложи над България, тъй като се е справил с опазването на Дий Бост и Александър Везенков. „Изпълнихме двете си основни задачи – да играем на сигурно в защита и да спрем двама от най-добрите играчи на съперника. Срамно е да се отнесем към двубоя по този начин в последната четвърт. Това доведе до намаляване на разликата. Все пак победата си е победа. Сега трябва да мислим за Косово“, коментира Мурзин.

- реклама -