Минчев: Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо

Никола Минчев: Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо.

„По повод призивите на български народен представител за атака с оръжие към министър-председателя и

посланик, акредитиран у нас,

заявявам, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание“. Това написа председателят на Народното събрание Никола Минчев във Facebook страницата на парламента.

„Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо. Всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите според чл. 29 на Виенската конвенция“, посочва Минчев.

Позицията му най-вероятно е свързана със скандален пост на депутат от „Възраждане„, който написа скандален пост след посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин.

Преди ден се стигна до сблъсък между управляващи и партия „Възраждане“ заради блокирания в Украйна кораб „Царевна“ със 17 български моряци на борда.

През последните дни ситуацията е ескалирала и вече се водят активни бойни действия на самото пристанище, обясниха близките на блокирания екипаж.

Партия „Възраждане“ обяви, че в началото на войната са сигнализирали за проблема министъра на външните работи Теодора Генчовска и премиера Кирил Петков, но реакция не последвала.

Във „Фейсбук“ премиерът Кирил Петков отговори „Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в беда. От седмици българското правителство е в непрекъснат контакт с двата кораба в Украйна и техните екипажи. Екипажите имат храна и в момента за тях е най-безопасно да останат, където са. Пристанищата са минирани“.
- реклама -