Мими Христова
Снимка: bul-wrestling.org

Мими Христова спечели второ злато за България

Мими Христова спечели втори златен медал за България на европейското първенство по борба в Загреб. Тя победа драматично молдовката Ирина Рингачи във финала на категория до 65 килограма. В сряда титла спечели и Юлияна Янева.

Христова спечели първите си точки десет секунди след началото, но Рингачи ги върна в края на първата част. Двете си размениха още веднъж точки през втората част. Тогава молдовката поведе с 4:3. Христова обаче атакува яростно и 14 секунди преди края тръшна съперничката си на тепиха. Тя взе още четири точки и обърна резутата за 7:4.

Титлата е втора в кариерата на Мими Христова, която взе златото и през 2020-а в същата категория. Рингачи пък е двукратна световна шампионка.

По-рано днес Евелина Николова и Биляна Дудова спечелиха бронзови отличия на 57 и 62 кг. Така националите вече имат седем медала – по два златни и сребърни, както и три бронзови. Те са четвърти в комплексното класиране. Начело е Украйна с актив от 3-3-3. Втори е Азербайджан (3-3-2), после е Турция (3-2-6).

Жените ни приключиха на трето място в отборното класиране. Националките завършиха с 94 точки. Отборен шампион стана тимът на Украйна със 157 т., втори са туркините със 136 точки.

Мъжете ни в свободния стил приключиха на 6-о място със 73 точки. Лидер е тимът на Азербайджан (150) пред Грузия (137) и Турция (115).

- реклама -