Кирил Милов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Милов се надява на репешаж, други двама борци отпаднаха

Първият ден за българската борба в Токио не беше особено запомнящ се. Нашите записаха победа и три загуби. Успехът беше на Кирил Милов, който започна с 3:1 срещу бронзовия олимпийски медалист Селк Илдем от Турция.

После обаче Милов допусна загуба в четвъртфиналите. В категория до 97 кг в класическия стил той отстъпи срещу иранеца Мохамадхади Сарави с 0:6. Надеждата е, че шампионът на Азия ще продължи силно и ще изтегли българина в репешажите във вторник.

Кирил Милов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
„За втори път ме надвива тази година. Няма място за оправдания. Сега чакаме, ако успее да стигне напред, ще ме изтегли да се боря за третото място. Той е сериозен състезател. Случват се интересни неща на тази олимпиада, борци, които нямат медали от големи състезания, печелят отличия. Трябва да си подготвен и психически. Искам да се извиня на всички българи и всички познати, които ме подкрепят“, заяви Милов пред БНТ.

Кирил Милов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Други двама български борци отпаднаха още в осминафиналите. Мими Христова отстъпи с 5:7 срещу Меерим Жуманазарова от Киргизстан в категория до 66 кг. В категория до 77 кг в класическия стил Айк Мнацаканян загуби с 1:3 от хърватина Бозо Старкевич.

- реклама -