Кирил Милов
Снимка: bul-wrestling.org

Милов със сребро, Назарян – на финал

Кирил Милов остана със сребро от Световното първенство по класическа борба в категория до 97 килограма. Той загуби с 1:5 точки от арменеца Артур Алексанян във финала в Белград. За Алексанян това е четвърта световна титла. През 2018-а той отново се справи с нашия борец за една от предишните.

Арменецът контролираше двубоя от началото и не даде никакви шансове на Милов. Всичко беше решено още в първата част. Тогава заради неактивност нашият представител беше поставен в партер, а Алексанян отбеляза 5 точки. Във втората част българинът пробва да навакса, но нямаше сили.

„Допуснах две грешки в партер, които ми костваха срещата. Тактиката ми беше да не му позволя да ме пренесе. Това му е най-добрата атака. Тренирах, може би недостатъчно. Надявам се занапред да стъпя на световния връх и олимпийския”, коментира Милов пред БНТ.

Още един българин – Едмонд Назарян – ще се бори за злато. Неговият финал в категория до 60 кг е утре. В решителната схватка на полуфинала Назарян се справи с олимпийския вицешампион и двукратен №1 в света Кеничиро Фумито (Япония).

За златото Назарян ще излезе срещу Жоламан Шаршенбеков (Киргизстан). Той е сребърен медалист от предишното световно първенство.

- реклама -