Бриджит Макрон

Милионерката, която наричат галено Биби! 10 любопитна факта за мадам Макрон

Където и да се появи тя, никой не остава безразличен. Често тя измества дори фокуса от собствения си съпруг – президента на Франция. Дали заради необикновената им любовна история и голямата разлика във възрастта им, но само за няколко месеца Бриджит Макрон стана една от най-обсъжданите жени в света.

Дори по време на посещението си в Париж неотдавна, Доналд Тръмп отдели специално внимание на 64-годишната първа дама и възкликна: „Kрасота! Изглеждаш чудесно за годините си!

Популярността на Бриджит е голяма дори в България и това беше очевидно от тълпите хора, които искаха да се снимат с нея по улиците на Варна, когато вчера тя направи неочаквана разходка из морската столица, придружена от бодигардовете си.

Противниците на Макрон във Франция я наричат Барби в менопауза

Това обаче съвсем не важи за онези, които подкрепят френския президент. Поддръжниците на Макрон я обожават и в нощта, когато съпруга й бе избран за държавен глава, те скандираха именно името на Бриджит.

Късите поли са нейната запазена марка

Мнозина критикуват стопанката на Елисейския дворец, че се облича неподходящо за възрастта си. Това обаче изглежда никак не трогва първата дама, която никога не се появява на публични места с поли и рокли, които са поне педя над коляното.

Двамата нямат свои деца

Самият президент сподели, че по негово решение двамата нямат общи наследници. „Нашият избор беше да нямаме деца. Избор, който не е егоистичен от моя гледна точка. Наложи се да вземем това решение, когато бях на много млада възраст. За мен нямаше значение, че децата и внуците не са мои от биологична гледна точка, за да им дам цялата любов, на която съм способен“, обяснява Макрон.

Бриджит е майка на син и две дъщери, по-голямата от които е връстничка на президента и дори е бил в един клас с нея, когато пламнала любовта му с първата дама.

Бриджит е милионерка

Семейството на мадам Макрон притежава наследствен шоколадов бизнес за милиони в Амиен. Тя е най-малкото от общо 6 деца в семейството на Жан Троньо и Симон Пуйол – фамилия, която е известна в Северна Франция с фабриките си за производство на шоколад с годишна печалба от 4 млн. евро. Най-известните продукти на компанията са френските макарони, продавани под бранда „Macаrons d’Amiens“.

Работи като учителка до последно

Бриджит прекратява кариерата си едва през 2015-та, когато напуска училището в Париж, в което преподава. Причината – иска да се отдаде на кампанията на съпруга си, за да му помогне да стане президент. Мисията е изпълнена повече от успешно!

Бриджит стои зад големия успех на Еманюел Макрон

Тя е двигател на кариерата на новия държавен глава на Франция. Помага му във формирането на политическите виждания и активно участва в писането на публичните му речи.

„Избраха ме за президент! Не, пардон – избраха НИ! Тя ще бъде до мен и ще има специална роля в управлението ми“, заявява категорично Макрон след спечелването на изборите.

Притеснява се, че е по-възрастна от съпруга си

Противно на схващанията, че Бриджит се отнася с равнодушие към факта, че е по-възрастна с 20 години от Еманюел. „Единственият му недостатък е, че е млад“, сподели неотдавна първата дама в интервю за сп. „Ел“. И разказа как се чувства, когато сутрин се събуди до него и си даде сметка как ще изглежда през 2022-ра година. Вижте тук кадри от сватбата на двамата:

Макрон й отреди служба, но тя няма да получава възнаграждение за работата си

В началото на тази седмица oт президентската институция съобщиха, че Бриджит Макон ще „представлява Франция на страната на съпруга си по време на международни срещи на високо равнище“, а също така ще организира срещи в Елисейския дворец. Тя обаче няма да има собствен бюджет и служители и ще служи на страната безплатно.

В началото на политическата кариера на Макрон тя е в сянка

Бриджит Макрон

Когато на 36-годни става министър на икономиката, никой не познава Бриджит Макрон, защото тя не се появява публично до него. За нея медиите говорят като за мистериозната му половинка. Първата им публична поява е на 2 юни 2015 г. на държавна вечеря по повод официалната визита на испанското кралско семейство.

Наричат я галено Биби

Дребничката мадам Макрон е винаги с тен, който се превърна в нейна запазена марка, заедно с шикозния й стил на обличане. Сред големите й фенове са дори известни имена от шоубизнеса като Арнолд Шварценегер, Риана и Боно от U2, които вече я посетиха в Елисейския дворец.

„Никой във Франция изглежда не се притеснява от разликата във възрастта им и не изисква от Брижит да се държа „подходящо за годините си“. „Вив ла Франс!“, възкликна след победата на Макрон американската певица Мадона.

- реклама -