Патрик Виейра, Ница

Английският милиардер Ратклиф купува Ница

Английският милиардер Джим Ратклиф може да купи френския Ница. По-рано днес той получи зелена светлина от френските власти за осъществяването на сделката.

Бизнесменът вече е собственик на един клуб, но в Швейцария – Лозана. Той го купи през 2017-а. Само преди четири месеца той купи колоездачнич Скай и промени името му на Инеос. Освен това Ратклиф спонсорира и яхта – Инеос Тим Ю Кей. Тя ще участва за Купата на САЩ през 2021. Ратклиф е третият най-богат човек във Великобритания. Активите му се оценяват на около 20 млрд, евро.

„Властите откриха, че след закупуването новото лице ще има ограничена позиция в различните сектори на активност от професионални футболни клубове, и като в частност, в пазара за трансфери на професионални играчи“, се казва в изявление на френските власти.

Ратклиф ще плати 100 млн. евро за Ница

Според информациите Ратклиф се е съгласил да плати френския клуб за 100 млн. евро. В момента собственици са Чиен Лий, Алекс Джън и Пол Конуей.

Ница е един от трите отбора с по две победи в два кръга от старта на Лига 1. Треньор на тима е бившият футболист на Арсенал и световен шампион с Франция Патрик Виейра. През миналия сезон тимът завърши на седмо място.

- реклама -