Милена Дамянова
сн. БГНЕС

Милена Дамянова към БСП: Не ползвайте образованието за предизборна дъвка

„С цитатите от учебници и искането за един учебник на клас БСП ползва образованието за предизборна дъвка.“ Това каза председателката на парламентарната комисия по образование Милена Дамянова от името на ГЕРБ.

„Политиката изисква зрялост и отговорност. Твърде жалко е, че от БСП твърдят, че образованието щяло да бъде приоритет. То вече е приоритет благодарение на безкрайно многото усилия от страна на ГЕРБ. Твърде плоско е да говорите за един учебник“, каза Дамянова. Тя определи като недалновидно да се вадят цитати от учебниците.

„Те са публични. Да бяхте питали който и да е преподавател преди онзи ден лидерът ви да направи публичен гаф“, каза още тя. Образованието има нужда от развитие и остарели методи като „модела учителят преподава, ученикът мълчи“ няма да сработят при новото поколение деца, смята още Дамянова. Тя дори предположи, че ако се направи съревнование между днешните ученици и някои депутати по функционална грамотност, то резултатите няма да са добри за втората група.

„Никога не сме искали нещо на всяка цена. В едно сме безкомпромисни, не използвайте образованието за предизборна дъвка, но политиканстването е пагубно за всички“, каза още шефката на образователната комисия.

- реклама -