Милен Велчев, ЧЕЗ, сделка, България, Гинка Върбакова

Милен Велчев: Комуникацията между голям бизнесмен и министър на финансите не е порочна

„Комуникацията между голям бизнесмен и министър на финансите не е порочна. По-порочно би било да няма такава комуникация между правителството и финансовия министър и хората у нас, които дърпат икономиката напред“.  Това заяви бившият финансов министър Милен Велчев пред БТВ. Участието му в сутрешния блок съвпадна с публикуването на скрийншотове във Фейсбука на Васил Божков на разменени смс-и, за които твърди, че са с финансовия министър Владислав Горанов.

„Бих се въздържал да коментирам подобни разкрития, които биха могли да бъдат автентични, но може и да не са“, каза Велчев.

„Аз не съм имал подобни комуникации с Васил Божков в битността ми на финансов министър, но не бих хвърлял камъни в чуждата градина, защото не знам дали и другите колеги са имали“, каза още Велчев.

Велчев коментира излизането от икономическата криза – то ще започне, когато има яснота за здравната криза.

„Ако кризата се проточи, диференцирането на мярката 60 на 40 трябва да бъде по браншове, смята Велчев, тъй като не е оправдано всички да ползват такова голямо облекчение, особено ако тя бъде променена на 80 на 20. Велчев смята, че мярката трябва да е по-щедра спрямо най-пострадалите браншове.“, коментира Велчев.

- реклама -