Милан
Милан пак има нов собственик

Милан стана собственост на американски хедж-фонд

Американският хедж-фонд Elliott Management е новият собственик на италианския гранд Милан. Компанията е откупила собствеността на 7-кратния европейски шампион от бившите вече китайски собственици. Причината – непогасен дълг от 32 милиона евро. Очаква се хедж-фондът да инвестира близо 50 милиона евро, за да стабилизира финансовата ситуация в клуба.

Трябва финансова стабилност

„След като поехме контрола, нашата визия за Милан е да вървим напред“, се казва в официалното изявление на новите собственици. В него се споменава още, че целта пред фонда е да създаде финансова стабилност и да установи добро управление, за да може клубът да постигне дългосрочни успехи.

Историята на сделката за Милан

Бившият собственик Силвио Берлускони продаде росонерите на група китайски инвеститори срещу 740 млн. евро през април 2017-а. Сделката трябваше да освободи клуба от дългове на обща стойност около 500 милиона, натрупани през последните 11 години от управлението на Берлускони.

Въпреки огромните очаквания и инвестираните 200 млн. евро за трансфери, Милан записа неубедителен сезон в Лига Европа и Серия А. Тимът финишира на шесто място в Калчото и стигна финал за Купата на ИталияПреди две седмици обаче от УЕФА наказаха росонерите с изваждане от европейските клубни турнири заради нарушения на Финансовия феърплей.

- реклама -