Малдини, Леонардо, Милан
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Официално: Милан назначи Малдини и Бобан

Милан потвърди официално назначенията на Паоло Малдини и Звонимир Бобан. Легендарният бранител ще заеме поста технически директор. Бившият халф пък ще влезе в ролята на директор по футболните въпроси. Очаква се скоро като треньор да бъде назначен Марко Джанпаоло от Сампдория. Така италианския гранд ще сложи началото на нов етап от своето развитие.

Малдини ще замени в директорското кресло бразилеца Леонардо, който си тръгна след само една година на поста. Бобан бе част от екипа на президента на ФИФА Джани Инфантино. Паоло е една от най-значимите фигури в историята на Милан – той има над 600 мача за клуба. Звонимир Бобан игра за росонерите между 1992 и 2001 г.

Паоло е неразделна част от Милан

„Паоло е живо въплъщение на качествата и ценностите, които са в основата на нашия клуб. С него ще можем да изградим модерен клуб с професионалисти от най-високо качество. Паоло е неразделна част от Милан и знае пътя към успеха. Той ще бъде важна отправна“, коментира изпълнителният директор Иван Газидис.

Бобан: Тръгнах посред нощ

„Когато Паоло ми се обади, аз скочих в колата си и веднага тръгнах към дома му посред нощ. След това разговарях с Иван и всичко беше ясно. И ето ме: в моя град, в моя клуб, който обичам и ми е дал толкова много. Надявам се да успея да се отплатя за доверието. Благодаря на президента на ФИФА Джани Инфантино, който макар, че е интерист, ме разбра“, заяви Бобан.

- реклама -