Миладинов стигна полуфинал на 100 м бътерфлай

Йосиф Миладинов стана вторият български състезател на полуфинал в плуването на олимпийските игри в Токио. Той спечели серията си на 100 м бътерфлай с 51,28 секунди. Антъни Иванов записа време от 52,25 сек, което беше недостатъчно, за да се класира за полуфинала.

Преди Йосиф това направи Любомир Епитропов, който стигна полуфинал на 100 м бруст. Миладинов посочи, че целта му е влизане във финала. „Беше ми леко, но се надявам утре (петък) да е по-добре и да се класирам за финала. Мисля, че имам доста резерви на пипането. Ще работя още върху това сутринта и се надявам да се получи“, каза той пред БНТ.

„Беше приятно изживяване да плувам до звездата Чад льо Кло (той остана шести в серията на Миладинов). Беше прекрасно плуване, имам вътрешно чувство, че мога да стигна финала“, добави българинът. Той даде шестото най-добро време в сериите.

Иванов заяви, че към края на плуването си е започнал да се схваща, „Явно не сме уцелили подготовката. Затова имаме и други състезания – ще гледаме към европейското. Случило се е и това ще ме мотивира“, каза той.

Стойка Кръстева на победа от медал в бокса

В бокса Стойка Кръстева взе втора победа в категория до 51 кг и е на една стъпка от медал. Тя спечели срещу Вирджиния Фукс от САЩ след единодушно съдийско решение. Кръстева ще срещне китайката Чан Юан в четвъртфиналите и при успех ще си осигури поне бронз.

„Вървим във възходяща линия и се надвам следващият ми мач да е още по-добър. Треньорът ще каже най-добре, капацитетът ми е много голям. Подготвили сме се, не знам дали има друг, който да се е готвил толкова много. Искам да се забавляваме, да покажем всичко, което можем. Ако това доведе до златен медал, ще бъдем най-щастливи“, каза Кръстева пред БНТ.

- реклама -