Йосиф Миладинов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Миладинов остана осми на 100 метра бътерфлай

Йосиф Миладинов завърши осми във финала на 100 метра бътерфлай на олимпийските игри в Токио. 18-годишният състезател не успя да повтори плуването си от полуфиналите, когато постигна четвърти резултат. Българинът завърши с 51.49 секунди.

Титлата взе фаворитът Кейлъб Дресел, който записа и нов световен рекорд – 49.45 секунди.  Дресел дублира титлата си на 100 метра свободен стил. Втори във финала завърши Кристоф Милак с 49.68 секунди, което е и нов европейски рекорд. Бронзът взе Ное Понти от Швейцария с 50.74.

Плуването на Миладинов беше исторически първи финал за България при мъжете. За последно имахме плувен финал в Сеул 1988. Там Таня Богомилова спечели злато на 100 метра бруст, а Антоанета Френкева сребро на 100 метра бруст и бронз на 200 метра. Антоанета Струменлиева също плува финал на 800 метра свободен стил в Сеул.

Йосиф Миладинов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

„Радвам се, че направих този финал, но очаквах малко повече. Единственото, от което съм разочарован, е, че не можах да си направя времето – 50.90. Физически на края много се изморих, едва си изкарвах ръцете от водата. По принцип си починах доста добре вчера, но не знам какво стана. Благодаря за огромната подкрепа и се извинявам на всички, че не се получи“, каза Миладинов.

 

- реклама -