Микаела Шифрин спечели слалома в Леви

Микаела Шифрин, слалома в Леви

Микаела Шифрин триумфира за първи път през новия сезон в Световната купа по ски. Американката спечели слалома във финландския град Леви. Тя постигна време от 1:32.61 мин.

Петра Влахова, която победи тук през изминалата година, финишира на 0.58 сек зад Шифрин. Австрийката Бернадет Шилд завърши на трето място с време от 1:33.40. Това бе първи подиум за 28-годишната скиорка, като тя бе пета в крайното класиране през миналия сезон. Олимпийската шампионка в слалома Фрида Хансдотер от Швеция остана четвърта.

Четвърти успех за Шифрин в Леви

За американката Шифрин това бе четвърти успех в кариерата в Леви. 23-годишната златна олимпийска медалистка иска трета титла от Световната купа през тази кампания. „Имах проблеми с трасето през миналата година, но се радвам, че през тази бях постоянна от самото начало“, заяви американката. Тя спечели пет от последните шест слалома за Световната купа.

Микаела Шифрин

Мъжете стартират слалома в неделя

Това ще бъде първото състезание за сезона, след като гигантският слалом в Зьолден, бе отложен поради силен снеговалеж. Миналогодишният победител в Леви Феликс Нойройтер няма да участва заади счупен палец.